A blogban leírtak a szerzők saját véleménye, és nem a munkáltatójuké.

AMT frissítés ASUS alaplapokon

Úgy néz ki, hogy ősszel megint lesz AMT-s mérés a laborban, úgyhogy nekiálltam összeszedni a doksikat, hogy mi is kell hozzá. Ekkor került elő a leírásaim közül egy tavaly őszi kis vicces történet logja. Figyelem, a korábbiakkal ellentétben ennek a vége fele kicsit “fikázós” hangvétele lesz. 🙂

Háttértörténet: BIOS frissítés PXE boottal

Szóba került, […]

IPSec VPN Windows 2008 RRAS és Linux között

A hallgatói VPN idáig PPTP alapon ment, ám időközben a labort és hallgatói virtuális gépek hálózatát kiszolgáló Saruman szervert nyugdíjaztuk, a rajta futó Win2003 Serverrel együtt, helyét most Win2008 R2 Server vette át. Ezzel kezdődött a bonyodalom, mert a régi jól bevált PPTP VPN az új RRAS (Routing and Remote Access Service, ez felelős […]

Email cím megadása FSRM kvótákban

(A vizsgaidőszak végével most van egy kis lélegzetvételnyi szünet, így most jut idő a félév alatt felgyűlt IT feladatok megoldására.) Adott a Windows Serverbe beépített File Server Resource Manager (FSRM), amivel kvótákat meg fájl kategorizálásokat, jelentéseket meg hasonló feladatokat lehet megcsinálni. Jó bevezetők:

The Basics of Windows Server 2008 FSRM (File Server Resource Manager) […]

Active Directory alkalmazás partíciók tartalmának megnézése

Csak egy rövid emlékeztető: az egyik Active Directory tartományvezérlőnket nyugdíjaztuk, és a DC lefokozása (demote) közben a következő figyelmeztető üzenetet kaptam:

Azaz az adott tartományvezérlő tárolja ezekből az alkalmazás partíciókból az utolsó replikát, így ha lefokozzuk ezt a DC-t, akkor ezek az adatok elvesznek.

Bővebben: Application directory partitions and domain controller demotion: Active […]