A blogban leírtak a szerzők saját véleménye, és nem a munkáltatójuké.

Tesztadatok generálása openLDAP-hoz

Az előzőekben leírtak alapján sikerült egy Active Directoryt feltölteni tesztadatokkal. A házi feladatok egy része viszont Linux alatt, bash szkriptekkel openLDAP szerver használatáról szól, így szükségünk volt ehhez is tesztadatokra.

Az elképzelt munkafolyamat úgy nézett ki, hogy elkészítjük a felhasználókat CSV-ben, azt importáljuk csvde-vel az Active Directoryba, majd ldifde-vel az adatokat exportáljuk, végül ezt betöltjük […]

Active Directory tesztadatok generálása

Az IRF tárgy virtuális gépeinek elkészítése kapcsán felmerült, hogy célszerű lenne az Active Directory-t feltölteni nagyobb mennyiségű tesztadattal. Így a címtárakról szóló házi feladatnál már látszana, hogy egy tisztességes címtárban nem tíz darab felhasználó van. Mivel senkinek nem volt kedve párezer felhasználót felvenni, ezért valamilyen más megoldást próbáltunk keresni.

A neten akadnak azért tesztadatok […]

PowerShell ActiveDirectory module object model

Készülve az IRF első házi feladatára elővettem újra a PowerShell ActiveDirectory modulját. Mindig lehet új dolgokat találni a súgó témákban, most például az about_ActiveDirectory_ObjectModel oldalon szúrt szemet, hogy le van írva a modulban szereplő osztályok öröklési lánca. Mivel ez egy szöveges súgó, ezért így van megadva:

ADEntity ADRootDSE ADObject ADFineGrainedPasswordPolicy ADOptionalFeature ADOrganizationalUnit ADPartition ADDomain ADPrincipal ADAccount […]