A blogban leírtak a szerzők saját véleménye, és nem a munkáltatójuké.

Unexptected server authentication certificate

Ez csak egy újabb példa, hogy hogyan írjunk rossz hibaüzenetet (The connection has been terminated because an unexpected server authentication certificate was received from the remote computer.):

Lecseréltem a tanúsítványt pont a szerveren, és utána Remote Desktop belépéskor adta ezt. Azt hittem először, hogy még a régit próbálja keresni, valahol ez el van tárolva. Némi registry túrás meg olvasgatás után kiderült, hogy más a probléma (Server Authentication Certificate Error for Remote Desktop Connection): az újabb RD-nak olyan tanúsítvány kell, amiben van Certificate Revocation List kiegészítés (CRL, ebben van benne, hogy hol érhetőek el az adott tanúsítványszolgáltató által kiállított, de később visszavont tanúsítványok listája). Ennyit kéne csak beleírni a hibaüzenetbe, és máris könnyebb lenne kitalálni, hogy mit kell tenni.

2 comments to Unexptected server authentication certificate

  • És akkor nem is említettük még, milyen hasznos, hogy ennek a bizonyos operációs rendszernek a hibaüzenet ablakainak szövege (ellentétben más ablakkezelőkkel) nem másolható vágólapra, így a hibaüzenet utáni Google-özés úgy kezdődik, hogy “helyezzük el az ablakokat úgy, hogy be tudjam gépelni újra kézzel a hibaüzenetet” ;).

    Így sikerülhetett pl. a post szövegébe is bejuttatni “has been” helyett egy “has benne”-t.

  • ja-ja, erről nem is beszélve:-)

    Kösz az észrevételt, a hibát javítottam.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>