A blogban leírtak a szerzők saját véleménye, és nem a munkáltatójuké.

Lord of the Servers

A blog elnevezésének eredete a messzi, ködös homályba vész:-) Az előző rendszergazda kezdte el a szervereket a Gyűrűk Ura karaktereiről elnevezni. Gandalf, Finwe, Feanor, mind-mind szolgáltak az évek során fájlszerverként, webszerverként vagy modem szerverként (igen, volt idő, amikor ilyen is kellett:). A Gyűrűk Ura és a Szilmarilok nevek kimeríthetetlen tárházát jelentették, a legtöbb informatikusnak ismerősek, így ideális jelöltek a szerverek elkeresztelésére.

Később továbbvittük ezt a hagyományt, és az összes azóta érkezett új szerver (vagy mostanában már a virtuális gépek is) innen kapta a nevét. Először a névválasztás pusztán praktikus szempontokat követett (“csak ne egy újabb F betűs szervernevet!”), aztán szép lassan kezdtük a gép fizikai kinézetét vagy jövendő szerepét figyelembe venni (pl. a 8 unit magas storage szerver gimli lett, “Azért lett ez a neve, mert ilyen zömök nehéz cucc.“). Mostanában pedig már komoly megbeszélések előznek meg egy-egy névválasztást, hisz a neveknek hatalmuk van még a gépek felett is:)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>